Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

A whole week in Bristol - Day 6

Day 6

Πραγματικά δεν θυμάμαι τι έκανα την έκτη ημέρα. Υπάρχει ένα κενό από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι.

The Balloon Festival
Το Balloon Festival ξεκινάει αυτές τις μέρες, στο Clifton, μια περιοχή έξω από το Bristol.
Επιλέξαμε να πάμε με τα πόδια, για να μη βρούμε κίνηση με τα λεωφορεία, μιας και τις τελευταίες μέρες πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανατάραξαν την ήσυχη ζωή στην πόλη.
Στο δρόμο προς το Clifton:

Το ποτάμι του Bristol



















Σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν κήπους, ή, τουλάχιστον λουλούδια







































Στο βάθος φαίνεται η γέφυρα του Clifton, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη και ειδικά για το Balloon Festival την έκλεισαν. Δεν είναι το βάρος το επικίνδυνο για την γέφυρα, όσο ο συντονισμός που προκαλείται από τους πεζούς και τα οχήματα. Ακούγεται ότι θα την κλείσουν για ένα διάστημα για εργασίες συντήρησης και επισκευής.




 Στην έναρξη του φεστιβάλ, φουσκώνουν τα αερόστατα, και με τον ρυθμό της μουσικής δημιουργείται μια εντυπωσιακή παρουσίαση. Γνωριμία με τα αερόστατα!  Κάθε αερόστατο έχει κι έναν χορηγό.





















Χορηγός να σου κάτσει.

























Στο τέλος, τα ξεφουσκώνουν, και γιορτάζουν την έναρξη του φεστιβάλ με πυροτεχνήματα...








































Αφού όλοι ξεκίνησαν να φεύγουν, και για μία ακόμα φορά αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε τη συνηθισμένη οδό λόγω μαζικής αποχώρησης, αλλά και για να περπατήσουμε και να χαρούμε τη φύση, κόψαμε δρόμο από τον λόφο, και...περπατάγαμε, περπατάγαμε, σταματημό δεν είχε, φτάσαμε στη γέφυρα του Clifton, όπου ελπίζαμε να μας αφήσουν να περάσουμε μιας και ήμασταν μόνο οχτώ άτομα...αλλά τζίφος, έπρεπε να κάνουμε τον κύκλο σε ένα δρόμο θεοσκότεινο, χωρίς ίχνος λάμπας, με μόνο οδηγό την κατηφόρα που ξέραμε ότι θα μας βγάλει κάπου στα σύνορα με το Bristol. Περπάτημα στο σκοτάδι. Ήταν μια περπέτεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου