Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αποστολή: Μπισκοτάκια με σοκολάτα, Light

Αποστολή: Μπισκοτάκια με σοκολάτα, Light (=1 αυγό).

Μ’ έχει πιάσει μια λιγούρα τώρα τελευταία, κυρίως από την τελευταία εκείνη πονεμένη εβδομάδα. Έσπασα το σερί που είχα, και αγόρασα ένα τεράααστιο σακούλι αλατισμένα πατατάκια σε τιμή σοκ (μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλη αλυσίδα supermarket, ιδιωτικής ετικέτας, υπό τον τίτλο «discount»,  σε αλάτι, ρίγανη και barbeque).
Ε, από εκείνη την ημέρα, θέλω κάτι να τσιμπολογήσω μετά τις 00.30μμ, κατά προτίμηση γλυκό και σοκολατένιο.
Έτσι, οπλίστηκα με αυτοσυγκράτηση, και επισκέφθηκα το supermarket για να προμηθευτώ τα απαραίτητα υλικά.
 «Σήμερα θα φτιάξω Μπισκοτάκια με σοκολάτα. Με όσο το δυνατόν ελάχιστα αυγουλάκια (λόγω αλλεργίας)», σκεφτόμουν, και ήδη τα γευόμουν.
Από την αναζήτηση για μπισκότα σοκολάτας, διάλεξα μία συνταγή του Παρλιάρου, ελαφρώς μεταποιημένη. Φυσικά, την τροποποίησα σε ότι αφορά τα αυγά. Δεν θέλουμε να πάθουμε κάτι.
Αράδιασα τα υλικά στον πάγκο, και ξεκίνησα.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη,
Προσθέτουμε τα---ΤΟ αυγό,
Προσθέτουμε αλεύρι, baking powder και αλάτι,
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Μ’ ένα κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα που έχω στρώσει σε ταψί.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για 12 min maximum, σε 190 βαθμούς κελσίου maximum (σε αέρα γύρω στους 170).

Η πρώτη φουρνιά ήταν έτσι… 


 Άπλωσαν πολύ, αλλά το περίμενα. Ειπώθηκε στα σχόλια μελών.
Προφανώς τα έκαψα.  Ή ήθελε λιγότερα λεπτά, ή και λιγότερους βαθμούς.
Anyway, μείγμα είχα μπόλικο, οπότε έβαλα δεύτερη φουρνιά.


Το δεύτερο ταψί το πρόλαβα προτού καούν τα μπισκότα, όμως άρπαξε λίγο η λαδόκολλα. Κι έλεγα, ποιος λιβανίζει τέτοια ώρα…

Αυτή τη φορά χαμήλωσα σε βαθμούς (περίπου 170) και έψησα λιγότερο (περ. 8-9 min). Αλλά πάλι άπλωσαν, και έγιναν τόοοσο λεπτά, που δεν θεωρούνται μπισκότα.


Το τρίτο ταψί το έψησα 4 min, αλλά η λαδόκολλα δεν τη γλίτωσε.
Η υπόσταση του περιεχομένου, όμοια με του 2ου ταψιού.


Και… την τελευταία ποσότητα, την έβαλα σε θήκες για mafin.

Αυτό που διαπίστωσα, είναι ότι φουσκώνει το μείγμα, κι ας μην έχω χρησιμοποιήσει αυτοφουσκωζόμενο αλεύρι (κοινώς, φαρίνα, ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του).
Όπως πάλι ειπώθηκε στα σχόλια, επιβεβαίωσα ότι στις θήκες για mafin, τουλάχιστον τα έσωσα από εμφάνιση.
Στερεοποιήθηκαν από πάνω και από κάτω, στην μέση όμως ήταν μαλακά, δηλαδή  ελαφρώς άψητα (και κυρίως λαδωμένα αφού δεν απορροφήθηκε η μαργαρίνη), μιας και η συνταγή αναφερόταν σε σκληρά μπισκότα.

Next time, καλύτερα!

∙~∙
Η συνταγή είναι από το site Οι Συνταγές της Παρέας.
Πολύ χρήσιμο είναι και το άρθρο τους, για μετατροπές (δείτε και θα καταλάβετε).

Καλύτερη επιτυχία, εύχομαι!




 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου