Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

A whole week in Bristol - Day 2

2nd day
Ξύπνησα και έβρεχε. Ήδη απ'όλο το βράδυ. Και ψοφόκρυο. Και γλάροι. Ακούω γλάρους. Πρόσφατα είδα την ταινία Birds του Alfred Hitscκock - ήταν λίγο πρωτοποριακή για την εποχή της, και μια αγωνία την είχε. Αφού προσπαθούσα να κάνω zapping αλλά όλο στην ταινία κατέληγα. 
Εφόσον έβρεχε κάθε τρεις και λίγο, είπαμε να μην ταλαιπωρηθούμε, και να πάμε για καφέ.
Στον δρόμο για την καφετέρια είδα πολλά γκράφιτι. Σε κάθε ελεύθερο τοίχο, σε πλευρά οικοδομής, σε πόρτα μαγαζιού. Απίστευτη περιοχή. Λες και είναι άλλη πόλη. 













Η καφετέρια γλυκύτατη. Είχε έναν "χαρακτήρα". Μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερα τέτοια μαγαζιά στον τόπο μου. Κρίμα που δεν "πιάνουν" εύκολα. Χρειάζονται περισσότεροι open-minded και εναλλακτικοί άνθρωποι. Κι εμείς δεν είμαστε τέτοιοι.

Συνηθίζουν στο νερό να βάζουν φέτες από πορτοκάλι ή λεμόνι, για να δίνουν μια γεύση στο άγευστο νερό τους. Κάνεις και αποτοξίνωση ταυτόχρονα.


Εμείς πήγαμε μεσημέρι-για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά εκεί έτρωγαν ακόμα πρωινό. Το English Breakfast αποτελείται από φασόλια, μπέικον, ομελέτα, ντομάτα, λουκάνικα, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Με συνοδεία κέτσαπ, πάντα.



 Εναλλακτικό και οικολογικό μαγαζί, είπαμε. Το μεταλλικό κουτί κονσέρβας δίνει άλλη άποψη στον χώρο. Και είναι πρακτικό. Χωράει ακριβώς τα μαχαιροπήρουνα.

Η μετακόμιση
Το απόγευμα μας περίμενε ένα event. Μια μετακόμιση από τον τέταρτο όροφο στο διπλανό διαμέρισμα του πρώτου.
Οι Έλληνες ένοικοι του 4ου, γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα και δεν προλάβαιναν να πουλήσουν τα έπιπλα, κι έτσι τα χάριζαν. Πήραμε λοιπόν, τα πάντα. Και δεν δέχτηκαν χρηματικό αντίτιμο. (Πόσοι θα το έκαναν αυτό?) Για να να τους ευχαριστήσουμε, θα φτιάξουμε ένα σουφλέ γι'αυτούς.

Σε αποκλειστικότητα παρουσιάζω καρέ-καρέ τη μετακόμιση.

Πρώτα συγκεντρώσαμε τα πράγματα του χώρου σε μια γωνία, για να χωρέσουν τα υπόλοιπα.




Τραπεζάκι


 Ο καλόγερος κρατάει ανοιχτή την πόρτα

Συρτάρια

Γραφείο

Πιάτα



ΚΑΙ σφουγγαρίστρα-κουβάς


ο καλόγερος μπαίνει τελευταίος μέσα


Κι εδώ όλα τα πράγματα συγκεντρωμένα. Πολλές οι φωτογραφίες για να έχετε μια σωστή αντίληψη των πραγμάτων.



















Στιγμιότυπα τρέλας-γιατί εξ'αρχής η τρέλα με ακολουθεί όπου κι αν πάω, γέλια, πολλά φωτιστικά, κομοδίνα, συρταριέρες, τραπέζια, μαξιλάρια, πιάτα, κατσαρόλες, κούπες, παποθτσοθήκες, σκουπιδοτενεκέδες, βιβλιοθήκες, σιδερώστρες και πολλά πολλά άλλα που κάθε νέος ενοικιαστής-φοιτητής & προς ανεύρεσης εργασίας, χρειάζεται, εμείς τα πήραμε, και θα μοιραστούν σε δύο σπίτια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου