Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αποστολή: Κρέπες

Οι κρέπες είναι ένα snack που μπορεί να φαγωθεί ως snack, αλλά και ως κανονικό γεύμα, εξαρτώμενες πάντα από το μέγεθός τους.
Είναι ελαφριές, δεν βαραίνουν το στομάχι, και μπορούν να εμπλουτιστούν με της Παναγιάς τα μάτια.
Τα υλικά που απαιτεί η βασική συνταγή, συνήθως τα έχουμε στο σπίτι, άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε επιδρομή στο super-market, και είναι έτοιμες το πολύ σε ένα μισάωρο.

Έτσι λοιπόν:
Ανακατεύουμε τα αυγά πολύ καλά,
Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, και το βούτυρο.
Χτυπάμε ανελέητα όλα τα παραπάνω, μέχρι να διαλυθεί πλήρως το αλεύρι.
Κάνουμε τον σταυρό μας, και τηγανίζουμε το μείγμα (στο τηγάνι).
Και...ιδού!


Δεν κρατήθηκα, και παραγέμισα με μαρμελάδα φράουλα την πρώτη κρέπα της στοίβας.
Φυσικά, η μαρμελάδα έπεφτε από παντού.

Από ποσότητα, βγήκαν μετρημένες στα δάχτυλα. Έξι ολόκληρες, και μία που πήγε άκλαφτη στο τηγάνι.
Ομολογώ ότι αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο (υπήρξε και πρώτη φορά όπου αντί για κρέπα έφτιαξα τηγανίτα).
Η ζύμη θα έπρεπε να βγει λεπτή, η δική μου ήταν λίγο γεματούλα.
Η πάνω πλευρά ήταν γεμάτη τρύπες-έμοιαζε με ομελέτα, και η κάτω σαν καμμένη ομελέτα.
Κατά τα άλλα, τρώγεται.

Tips για τους επόμενους:
Πρώτα χτυπάμε τα αυγά, και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα (σε αντίθεση με εμένα που για κάποιο λόγο πρώτα χτυπάω το αλεύρι-μόνο του ή με παρέα-, και μετά θυμάμαι ότι τα αυγά ήταν πρώτα).
Επίσης, θυμηθείτε ότι αφού ανακατευτεί το μείγμα, αφήστε το να χαλαρώσει για περίπου 30min... (πράγμα που εγώ δεν έκανα, και το τηγάνισα κατευθείαν).
Ακόμα, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό τηγάνι. Ή κρεπιέρα. Ή ομελετιέρα (Το είδα κι αυτό).

Next time, καλύτερα!


∙~∙
Η συνταγή είναι από το site Οι Συνταγές της Παρέας.

Καλύτερη επιτυχία, εύχομαι!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου