Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τα μπριζολάκια

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΑΑΑ…;!;!;!;!;!”

Παραλίγο να μείνω στον τόπο. Και καλά να πάθω, δηλαδή.
Μόλις είχα παραλάβει έναν φάκελο… από τη ΔΕΗ. Και έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν προσπερνώντας τις άσχετες πληροφορίες, έφτασα στο τελικό σύνολο προς πληρωμή.
Διακόσια ολόκληρα (και κάτι ψιλά) ευρώ. Για τέσσερις μήνες, βέβαια, αλλά παραήταν τσιμπημένη η χρέωση.
Αλλά κι εγώ το παράκανα τελευταία, είχα ανοιχτά τρία air-condition ολημερίς τις τέσσερις από τις εφτά ημέρες της εβδομάδας, έτσι για να είναι χλιαρό το σπίτι. Χέρια και πόδια όμως, μονίμως παγωμένα, με ή χωρίς air-condition.
Φυσικά και θα τον πληρώσω, τον λογαριασμό. Αλλιώς δεν μπορώ να απολαύσω τα μοναδικά προνόμια που μας προσφέρει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, και τα οποία δεν θα μπω στον κόπο να τα αναλύσω γιατί είναι πάρα πολλά.
Από ‘δω και στο εξής, οτιδήποτε ηλεκτρικό θα μπαίνει σε λειτουργία μόνο τη στιγμή που το χρειάζομαι.
Εξαίρεση αποτελούν:
Το ψυγείο (μονίμως στην πρίζα, αλλιώς θα έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω μοναδικά εδέσματα),
Το ηλεκτρικό ρολόι/ξυπνητήρι /ημερολόγιο/ραδιόφωνο (γιατί μόνο έτσι διατηρείται on time),
Την θερμάστρα μπάνιου, που μόνο εάν πρόκειται να κάτσω πολύ ώρα εκεί μέσα και όχι για ντους/λούσιμο, την ανάβω κανά πεντάλεπτο νωρίτερα, εφόσον μπορώ να προβλέψω την ώρα που θα μπω.
Αυτά.

Για αντίδραση, χτες άναψα κεράκια ρεσώ. Για να σπάσει ο πάγος, και να ζεστάνει η ατμόσφαιρα. Είχα τα χέρια μου από πάνω τους, για να ξεπαγώσουν. Τα πόδια δυστυχώς έπρεπε να περιμένουν την ώρα και την στιγμή που θα ξάπλωνα για ύπνο.
Έτσι όπως καθόμουν, σχεδόν αγκαλιά με τα κεράκια, αναπολούσα στιγμές ανύπαρκτες, όπως τότε που το τζάκι είχε ξύλα, και ζέσταινε το δωμάτιο, δωρεάν φυσικά.
«Βρε δεν ψήνω καμιά φετούλα ψωμί με λαδορίγανη και σκόρδο;» (για να φύγουν τα κακά πνεύματα) (άρα το ευχέλαιο πάει περίπατο).
«Μπα, μην το κάνεις. Θες να μυρίζει το σκορδόψωμο, φράουλα;» (τα ρεσώ ήταν με άρωμα φράουλας)
«Όχι, δεν θέλω.» Κι έτσι την απέρριψα την ιδέα.
Τις επόμενες ημέρες του τετραμήνου, σκοπεύω να χρησιμοποιήσω και τον χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό. Υπνόσακο, σκούφο, fleece, βέστα, μπαλακλάβα. Τα γάντια είναι υπερβολή. Χειμώνα έχουμε, μην πάνε χαμένα.

Για να σε δω ΔΕΗ, τον επόμενο λογαριασμό που θα μου στείλεις…. Θα τον σκίσω χίλια κομματάκια και θα τον κάψω στα ρεσώ, και με την φλόγα θα ψήσω μπριζολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου