Συνταγή 1: Γλυκό του κουταλιού με ολόκληρο το πορτοκάλι.
Υλικά: Πορτοκάλια (πχ 9 ή όσα θέλουμε) Ζάχαρη Χυμό από ένα λεμόνι ή γλυκόζη (για συντήρηση) Βανίλια (σε σκόνη), (προαιρετικά) Ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
Έχουμε και λέμε:
- Έστω ότι χρησιμοποιούμε 9 πορτοκάλια.
- Τα πλένουμε καλά, ώστε να είναι καθαρά.
- Τα βράζουμε ολόκληρα, για 10-15 min, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εδώ θα πρότεινα να τα ξαναβράσουμε με καινούριο νερό, για να ξεπικρίσουν περισσότερο.
- Τα κόβουμε σε φέτες.
- Ζυγίζουμε τα βρασμένα πορτοκάλια, και όσο βγουν, άλλο τόσο προσθέτουμε ζάχαρη.
- Πορτοκάλια + ζάχαρη, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό, καθώς το πορτοκάλι θα βγάλει τα δικά του υγρά.
- Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού ή την γλυκόζη.
- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε κατά το βράσιμο, μια βανίλια όπως και ένα ξυλάκι κανέλλας ώστε να δώσει άρωμα.
Left-overs: 0.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου